spottr

Interjú – Sprenc Balázs

Five against one

Five against one

Mióta és miért fotózol? / Mi a célod a fotózással?
5-6 éve ajándékoztam meg magam egy kompakt digitális géppel, azóta menthetetlenül függő lettem. Ezen csak rontott első digitális tükörreflexes gépem megvétele, majd pedig saját fotóblogom indítása 2005 szeptemberében. Szeretek kísérletezni, új dolgokat kipróbálni. Így kezdtem el filmes gépekkel is fotózni, lyukkamerákat készíteni és alternatívnak nevezett technikákat kipróbálni. Nem tartom valószínűnek, hogy eljönne az az idő, hogy a fotózásból éljek meg, egyszerűen csak élvezem csinálni mindenfajta kötöttség, határidő és külső nyomás nélkül.

Melyik a kedvenc saját képed? Kedvenc képed mástól?
Nem tudnék egy konkrét képet kiemelni. A sajátaim közül a szívemhez talán kicsit közelebb állnak az analóg gépekkel készültek. Most éppen a polaroid varázsol el, ebben a témában legutóbb Polly Chandler nagyformátumú polaroid képei láttán fogott el némi irigység.

Braid

Braid

Mit érzel fotózás közben?
Kikapcsol, izgalomba hoz, elvarázsol, segít túlélni a szürke hétköznapokat.

Ha nyernél egy föld körüli utat, de kikötnék hogy csak egy gépet és egy objektívet vihetsz, mi lenne az?
Aki ismer, az tudja, hogy kis túlzással még a közértbe se nagyon ugrom le egyetlen géppel. Ha mégis ilyesmire kényszerítenének, akkor a saját felszerelésemből valószínűleg a jó öreg Yashica Mat-ot vinném magammal. Útközben meg csinálnék mellé egy lyukkamerát. :)

Kinga #2

Kinga #2

Milyen fényképezőid vannak, és melyik a kedvenced?
Elég sok gépet sikerült összegyűjtenem az utóbbi pár évben, mindegyiknek megvan a saját története és egyiktől sem válnék meg egykönnyen. Most két kedvencem van: a Yashica Mat és a Zeroimage. Mindkettőt élvezet használni és önmagukban is gyönyörűek.
És akkor a lista:

Mi az a téma, amit még nem fotóztál de egyszer mindenképpen meg akarod csinálni?
Gyakran sokkal jobban izgat a “hogyan” és a “mivel”, mintsem a “mit”. Elég sok dolgot szeretnék kipróbálni, elsősorban a történeti és alternatív fotótechnikák közül néhányat. Szeretnék jobban elmerülni a nagyformátumú fotózás rejtelmeiben is és megfogadtam, hogy több portrét készítek idén.

Sprenc Balázs képeit megtaláljátok a flickr-en, valamint a fotóblogján.

tapir Írta:

...

2009. március 16. · 09:35

#spinnr játék az Instagrammon

[instapress piccount="16" tag="spinnr" size="75"]

Spottr Hétképe játék a Flickr-en

after karácsony29 / 365 - neusiedler on iceMegyeri híd (megint)ZarándoklatWoman of Mistery, with watch...Crysis 3 in real life? - similar to an FPS game object. :)Tterror27/365gyöngyhajú lányléptek az ívekben // footsteps in arcsCirque du Soleil artist Felix Cane

További cikkek - archívum