A búvóhely nem a megcsalásról szól

A vendéglátás, idegenforgalom terén tevékenykedők közül talán sokan ismerik azt a jelenséget, amikor párok csak néhány órára szeretnének bejelentkezni. A téma sokat sejtet, és szinte kivétel nélkül a hűtlenségre asszociálunk ennek kapcsán. Ma már kifejezetten néhány órás bérlési lehetőséggel is rendelkezésre állnak búvóhelyek, ahol a világ elől elvonulva valóban csak egymással foglalkozhatnak az oda érkezők. De vajon ténylegesen is egyet jelent ez azzal, hogy az ezt választók tévúton járnak?

„A búvóhely nem a megcsalásról szól” – mondja a budapesti Búvóhely kereső portál tulajdonosa. Ugyan tény, hogy akár néhány órára is igénybe lehet venni a szolgáltatást, de ez legfőképp praktikussági célokat szolgál. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor tartós kapcsolatban élők érkeznek párjukkal, s csak egy-két óra erejéig használják ki a búvóhely nyújtotta lehetőségeket. De vajon mi állhat ennek a hátterében?

A mindennapi rohanásban sokan több szerepnek is igyekszünk eleget tenni. Férfiként családfenntartók vagyunk és intézzük a felmerülő feladatokat, nőként pedig nem ritka, hogy anyaként, karrierjét építő szakemberként, és persze nőként is szeretnénk megfelelni az elvárásoknak. Mindez gyakran vezet oda, hogy a párkapcsolat nem működik a kívántak szerint és hiányzik az a bizonyos plusz, ami talán korábban még megvolt. Az egymásra fordított idő kiemelt jelentőséggel bír, s ha ez nem megoldható esténként, akkor miért ne szánnánk rá egy órát napközben? Nem ritka, hogy a párok csak ilyenkor tudják összehozni a kettesben töltött időt, amihez ráadásul egy jó adag pluszt hozzáad az idegen környezet. Visszahozhatja a kezdeti romantikát és szenvedélyt, ráadásul az igényesen felszerelt búvóhelyek az intimitáson túl egy jó filmezésre, vagy zenehallgatással egybekötött beszélgetésre, falatozásra is remek lehetőséget teremtenek.

Ha kiszakadnánk a mindennapok mókuskerekéből, akkor akár egész hétvégére is bérelhetünk lakást, apartmant. Ma már nem csak a főváros frekventált helyein nyílik erre mód, hanem vidéki nagyvárosainkban is szép számmal megtalálhatóak a búvóhelyek. Ideje tehát elfelejteni azt a sztereotípiát, hogy a négy fal nyújtotta diszkrét közegben töltött órák egyet jelentenek a hűtlenséggel. Sokkal inkább van szó a kapcsolat felpezsdítéséről, mely bármely korosztály számára hasznos lehet időnként.