A fogorvos is orvos

A fejlett társadalmakban a leggyakrabban előforduló sebészeti beavatkozás a felmérések szerint, a bölcsességfog húzás. Kicsit belegondolva, talán ez eléggé egyértelműnek is tűnik, hiszen a bölcsességfog eltávolítás szinte minden ember életében eljön, kellemetlen esetben akár négyszer is.
Annak ellenére, hogy ez a gyakoriságának köszönhetően egy teljesen egyszerű, rutin műtétnek minősül és a modern fájdalomcsillapításnak köszönhetően minimális kellemetlenséggel jár, az emberek gyakran halogatják, szeretnék megúszni a bölcsességfog eltávolítást.
Persze, megértem, hiszen szinte a genetikánkba van kódolva, hogy félünk a fogorvostól, mégis meglepő számomra,  hogy sok esetben az emberek inkább hónapokig élnek fogfájással és kirívó esetekben sokkal komolyabb problémákkal, mindössze azért, mert reménykednek benne, hogy megúszhatják a bölcsességfog húzást.
Ez azért, még a félelmek elfogadása mellett is butaság és gyanítom, legtöbb esetben a rossz információk és a butaság miatt döntenek így a betegek. Hiszen, még ha fájdalmas lenne is a beavatkozás, de nem az, akkor sem érheti meg senkinek, hogy hosszú hónapokig szenvedjen csak azért, hogy egy rövid, bár intenzívebbnek hitt fájdalmat elkerüljön.
Tessék elmenni a fogorvoshoz, hisz ő is a gyógyításra esküdött fel és segíteni fog, nem kínozni!