A fogtömés, mint védelmi eljárás

Veszprémi magánrendelőnkben a fogtömés építése egy olyan fogászati beavatkozás, amely akkor szükséges, ha a fog valamilyen okból kifolyólag sérült vagy megrongálódott. Azért szoktuk veszprémi rendelőnkben ajánlani a fogtömés készítését, mert segít megtartani a fogak funkcióit és megakadályozza a további károsodást. A fogtömés készítésének eljárása egyedülálló lehetőséget kínál a kiesett fog pótlására, melyet régóra praktizáló, veszprémi szakembereink végeznek el.

Ha a fog megrepedt vagy kisebb repedéseket szenvedett, akkor veszprémi fogorvosunk általában fogtömést ajánl a fog megerősítésére és a sérült területek helyreállítására. Az orvosunk először eltávolítja a sérült területet, majd a lyukat kitölti tömőanyaggal. A fogtömés anyaga általában kompozit vagy porcelán, melyet veszprémi rendelőnkben igény szerint lehet választani.

Azonban, ha a fog nagyon sérült vagy kiesett, akkor veszprémi fogorvosunk fogtömés helyett más megoldást keres a fog pótlására. Az egyik lehetőség az implantátum, amely egy műfogsort tartalmaz, amit az állcsontba helyeznek be. Az implantátum elkészítése általában több látogatást igényel, hogy fogorvosunk előkészítse a területet az implantátum beültetésére.