A zuhanykabin a fürdőszoba éke

Az emberek saját maguk szeretik eldönteni és kiválasztani, hogy milyen kellékek kerüljenek a fürdőszobába. A zuhanykabin árát, külsejét, valamint használhatóságát általában az anyaguk, szerkezetük és az ajtó-megoldásuk határozza meg.

A műanyag betét lemezes típusokat érdemes inkább elkerülni, ami azzal magyarázható, hogy egyrészt a megjelenésük nem túl elegáns, ami pedig a tisztításukat illeti, az is nagyon nehézkes. Elég ha arra gondol, hogy egy üvegtálat vagy műanyagot könnyebb elmosni és tisztán tartani. Egy jó minőségű biztonsági üvegből készített zuhanykabin sokkal biztonságosabb, praktikusabb és még szebb is.

Az ilyen anyagú zuhanykabin jóval ellenállóbb a műanyagnál, de ha valamiért mégis megsérül, akkor az autók szélvédőjéhez hasonlóan törik, ezért nem okoz balesetet. Az ajtó nyitási módját tekintve, lehetnek csúszó-nyíló és harmonika modellek.

A leginkább helytakarékosak a csúszó ajtós típusok, a kicsi beltérrel rendelkező fürdőszobáknál pedig csakis ez jöhet szóba. Választásukkor minden eshetőséget érdemes figyelembe venni.