Biztonsági ajtó a lépcsőházba

Biztonsági ajtó a lépcsőházba? Ezek a legfontosabb előnyei!

Biztonságban tudná otthonát a nap bármely időszakában? Szeretné, ha egyúttal a megfelelő szigetelés érdekében is tehetne? A biztonsági ajtók nem véletlen örvendenek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek, és nem csak családi házak, de társasházi ingatlanok esetében is. Ha betörésről van szó, akkor rendszerint a bejárati ajtót célozzák meg elsőként az illetéktelenek, ezért érdemes kifejezetten erre helyezni a hangsúlyt, ha biztonságos környezetet teremtenénk értékeinknek és privát szféránknak. Nézzük, milyen előnyei vannak a biztonsági ajtó használatának lépcsőházban!

Betörésvédelem

Miként nevéből is adódik, a biztonsági ajtóval szembeni legfontosabb elvárás a betörésvédelem. Természetes, hogy maximális biztonságban tudnánk otthonunkat, hiszen gyakran egy élet munkája rejlik benne. Sajnos a közbiztonság magától értetődően indokolja, hogy a megfelelő biztonsági rendszerrel lássuk el otthonunkat. Míg családi házak esetében ez gyakran a kamerás megfigyelő rendszerben merül ki, addig a lépcsőházi biztonsági ajtó társasházak, panelek esetében bizonyulnak ideálisnak. A többpontos zárnak köszönhetően annak feltörése szinte lehetetlen, ám nem csak ebben merülnek ki a megfelelő minőségű biztonsági ajtó használatának előnyei.

Kellemes belső mikroklíma

Legyen szó akár a téli zimankóról, akár a nyári melegről, a kellemes hőmérséklet alapvető követelmény otthonunkkal kapcsolatban. De miként is valósíthatnánk ezt meg, ha szigetelési hiányosságok jellemzik a lakást? A hőszigetelő falfestékek mellett a hagyományos, kültéri szigetelő rendszerek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek. Persze nem mehetünk el a nyílászárók kérdése mellett sem, melyek a régi építésű panelek esetében gyakran hagynak kívánnivalót maguk után. Használt lakás vásárlása során nem véletlen, hogy elsőként a nyílászárók cseréjére szokott sor kerülni. Panelek esetében is javasolt a biztonsági ajtó használata, ami szigetelés kapcsán is számtalanszor bizonyított már.

Védelem a beszűrődő zajok ellen

Társasházak esetében magától értetődő, hogy be kell tartanunk az együtt élés szabályait és ezt joggal várhatjuk el másoktól is. Sajnos tény azonban, hogy sokan nem tudnak viselkedni a lépcsőházban, és a tilalom ellenére is gyakran előfordul ott dohányzás. Miért engednénk be ezeket a külső hatásokat akkor is, ha legszívesebben tudomást sem vennénk róluk? Ha sikerül jól választani a bejárati ajtó kínálatból, akkor nem csak biztonságot és optimális hőszigetelést kaphatunk, hanem tökéletes zajvédelmet is.

Stílusos, lakberendezéshez passzoló megjelenés

Ma már lakberendezés során az ajtók és az ablakok színére, felületi kialakítására is nagy hangsúlyt helyezünk. Jó hír, hogy nyílászáró választás alkalmával minden korábbinál szélesebb kínálattal találkozhatunk, így mindenki megtalálhatja azt, amely megfelel elképzeléseinek. A biztonsági ajtó a kifogástalan funkcionálás mellett tehát a stílusteremtés terén is bizonyított már.

Fontos tisztában lenni vele, hogy vannak olyan területei a lakásfelújításnak, melyeket nem vehetünk félvállról. A nyílászárók optimális állapota számtalan előnnyel jár, és ezért megéri a prémium kategória mellett letenni a voksot. Ugyan ezek többe kerülnek, mint a hagyományos megoldások, de cserébe maximális megbízhatóságot kaphatunk. Takarékoskodjon biztonsági ajtó használatával és védekezzen egyúttal az illetéktelen behatolók ellen is! Ne feledje, a társasházi ingatlanok esetében is figyelmet érdemel mindez, hiszen a lépcsőház bejáratát védő ajtóra nem mindig lehet számítani.