kutyafekhely vásárláskor

Ezeket a szempontokat nézd kutyafekhely vásárláskor!

Mitől lehet különleges egy kutyafekhely, egyáltalán mire jó? Miért kell? Sokan letesznek egy anyag darabot vagy egy takarót a földre és ezzel el is készült a kutyafekhely. Az azonban kevesen tudják, vagy értik, hogy bizony, ha már befogadtuk kis kedvencünket az otthonunkba, akkor egy kényelmes kutyafekhely megvásárlása sem lehet akkora probléma. Ma már széles választékban lehet különféle kutyafekhelyeket vásárolni többféle ár kategóriában, így mindenki a pénztárcájához illő fekhelyet vásárolhatja meg. A kifejezetten kutyák számára készült alvó alkalmatosságokat többféle méretben, színben kivitelben kínálják, és ezek a kutyafekhelyek az allatwebshop.hu oldalán is elérhetők.

A különféle méretben kapható fekhelyek könnyedén tisztítható, így a gazdinak nem lesz nehéz dolga, ha a takarításra, mosásra kerül a sor. Egy kutyusnak mindig szüksége van egy kis kuckóra, egy saját helyre ahol megérdemelt pihenését töltheti. Persze a kutyusok legtöbbje a gazdi mellett szeretne aludni a szép nagy franciaágyban, ám erre még sem lesz szükség, ha van egy saját kis ágya. Sok gazdi szerencsére ellenáll a csábító kutyaszemeknek és inkább más megoldás, azaz kutyafekhely után néz.

Nézzük meg, hogy hol lesz elhelyezve a kutyafekhely. Ha egy szőnyegpadlón, akkor nem fontos, hogy túl vastag anyagból készült fekhelyet válasszunk, hiszen a szőnyeg eleve melegen tartja a kutyust. Ha kőre, vagy esetleg a hűvösebb előtérbe kerül a fekhely, akkor viszont érdemesebb a vastagabbakból választani, hiszen ha mi emberek fel tudunk fázni, akkor a kutyusok is, hiába van meleg bundájuk. Ezután gondoljuk át, hogy valójában mekkora fekhelyre lesz szükségünk.

Kicsi kölyökkutyáknál érdemes előre tervezni és átgondolni, hogy 1 év múlva vajon mekkora lesz, hiszen teljesen értelmetlen kétszer megvenni a fekhelyet. Azoknál a kutyusoknál, akik nem csak benti kutyák, hanem sokat szaladgálnak a kertben, főleg most az esős évszakban, érdemes olyan anyagból kiválasztani a fekvő alkalmatosságot, amelyet sűrűn tudunk tisztítani a legegyszerűbb módon. Egy jól megválasztott anyag sok kellemetlenségtől kímélhet meg minket. Szuka kutyusoknál főleg gondoljuk át, hogy mennyire tisztítható anyagot választunk.