kanári

Fapadossal Kanárira: már a szállások is olcsóbbak

Az afrikai partoknál elterülő Kanári-szigetek páratlan természeti értékeiknél fogva a turisták kedvelt célpontjának számít. Nem véletlen, hiszen az elegáns üdülőhelyek mellett a tradicionális falvak, a nemzeti parkok és a páratlanul szép tájak rajongói is megtalálják itt számításukat. A szigetek fapados járattal is elérhetőek, így meglepően olcsón utazhatunk szezontól függetlenül. A szallaskeres.hu oldalon sokféle szálláslehetőség közül válogathatunk, melyek mind az általuk nyújtott kényelem, mind a pazar kilátás szempontjából is prémium színvonalat képviselnek.

Az Atlanti-óceán gyöngyszemeként is ismert Gran Canaria gyarmati stílusú építészetével a turisták nagy kedvencének számít. A belső udvarok, a paradicsomi környezet és a háborítatlan nyugalom minden oda érkezőt elvarázsolnak. A környékben, 1500 méter magasan kanyarog az Agaete-ből induló és Barranco del Risco-ba vezető út, ahol ritka növényfajokkal, ködbe burkolózott sziklákkal találkozhat az utazó. Gran Canaria területén az egyházi építészet is képviselteti magát, méghozzá a 15. századból származó La Catedral személyében.

A természet páratlan alkotása Los Hervideros, mely hatalmas sziklákkal és tengerparti barlangokkal várja a kíváncsi turistákat. Szintén a természet hatalmasságára hívja fel figyelmünket a Teide Nemzeti Park Tenerife területén. Itt található a Világörökség részét képező 3718 méter magas Mount Teide vulkán, mely rendkívül kedvelt a turisták körében. Ha pezsgő éjszakai életre vágynánk, akkor La Palma szigete mellett érdemes letenni a voksot. Itt egyszerre tapasztalhatjuk meg a színes, lüktető éjjeli programok és a közelben morajló hullámok kettősét.

A tömegturizmust elkerülve La Gomera ajánlott, ahol csak kevés turistával találkozhatunk. A sziget értéke éppen ebben rejlik, de ugyanakkor a spanyol éttermekről és a családias kis hotelekről sem kell lemondanunk, ezek ugyanis szép számmal megtalálhatóak Santiago városában. Ugyan a sziget igen kicsi, mégis nagyon változatos mikroklímával rendelkezik. Zöld erdők, mély kanyonok és sivatagok váltják egymást területén.

Essen választásunk bármelyik szigetre is, abban biztosak lehetünk, hogy szálláslehetőség akad bőven. A hagyományos szállodákon túl érdemes körülnézni a festői panorámát is kínáló apartmanok között, melyek gyakran luxusszínvonalat nyújtanak megfizethető áron.