Hölgyem, és Ön hol tárolja a borotváját?

A vonzóan sima bőr ma már minden magára adó nő felé alapkövetelménynek számít. A testszőrtelenítők széles választékával találkozhatunk a piaci kínálatban, melyek között olyanok is megtalálhatóak, melyek valóban hónapokig garantálják a szőrmentességet. Ennek ellenére azonban sokan teszik le a voksot a hagyományos borotvák mellett. Ugyan a megoldás tartóssága nem a legjobb, de kétségkívül gyors és fájdalommentes az eljárás. Annak érdekében azonban, hogy borotváink hosszú időn keresztül szolgálják kényelmünket, korántsem mindegy, miként tároljuk azokat.

Saját tapasztalatból bizonyára legtöbben tudják, hogy szárazon a szőrszálakat igen nehéz leborotválni. Megsérülhet a bőr és a borotvának sem tesznek jót a durva szőrszálak. Már akár egyetlen használat alatt deformálódhatnak a pengék és valószínűleg következő alkalommal már nem tudjuk majd alkalmazni az eszközt. Fontos tehát, hogy legyen szó bármely testtáj borotválásáról is, a szőrszálak felpuhítása kiemelt jelentőséggel bír. Legjobb, ha veszünk egy forró fürdőt, vagy tusolás közben alkalmazzuk a borotvát. A szőrnövekedés függvényében még így is előfordulhat, hogy a pengék között szőrszálak ragadnak. Ezeket mindenképpen távolítsuk el a használat után, megőrizve ezzel a pengék élességét. A felgyülemlő borotvahab és szőrszálak együttesen hamar megrongálják még a jó minőségű borotvákat is.

Nem csak a használat módjára, hanem az utána történő fertőtlenítésre is megéri figyelni. Vodkával, vagy egyszerű, gyógyszertárban kapható alkohollal kiválóan megtisztíthatjuk a pengéket. Sokan csak engedik a levegőn megszáradni a borotvát, pedig ez nem feltétlen tesz jót annak. A rozsdásodás elkerülése végett puha pamut ruhadarabbal töröljük át az eszközt, így szárazon tehetjük azt helyére. S hogy mégis hová? Ha korábban a kád szélén vagy a tusoló közelében tárolta a borotvát, úgy érdemes neki inkább egy zárt, száraz dobozt keresni, ahová a biztonsági kupakkal együtt elhelyezhetjük.

Amennyiben megunta a borotválással járó vesződséget, akkor megéri körülnézni napjaink tartós szőrtelenítést biztosító eszközei között. A profi borotvák mellett minőségi, fájdalommentességet biztosító epilátorok és a manapság nagy népszerűségnek örvendő villanófényes szőrtelenítők is elérhető áron beszerezhetőek.