Sárgabarack krémleves

Hűsítő sárgabarack krémleves

Mind hazánkban, mind a világ számos országában népszerű fogás a leves, mely évszázadok óta az emberi táplálkozás egyik legmeghatározóbb eleme. Nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem, és a hétköznapi étkezések, munkahelyi, iskolai menük fontos szereplője. A levesnek számtalan változata, elkészítési módja ismert, lehet édes, sós, savanyú vagy csípős, hideg vagy meleg, hígabb vagy krémesebb, előétel vagy tartalmas főfogás, készülhet csontokból, húsból, zöldségekből, gyümölcsökből. Évszakonként más-más levest kíván a szervezetünk, nyáron a hűsítő gyümölcslevesek, könnyedebb zöldséglevesek esnek jobban, pótolják az izzadással elveszített folyadékot, míg a hűvösebb idő beköszöntével a melegen tálalt, gazdag leveseket részesítjük előnyben.

A sárgabarack krémleves például közkedvelt a nyári forróságban. A sárgabarack krémleves elkészítése nagyon egyszerű, első lépésként a barackokat alaposan megtisztítjuk, magjuktól elválasztjuk, majd a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk és oda tesszük fel főni, annyi vízben, hogy épp ellepje. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot, majd, amikor felfő mixerrel pürésítjük. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk és hagyjuk felforrni. A sárgabarack krémlevest hűtve tálaljuk és díszíthetjük mentalevéllel. Hasonlóképpen készíthetünk más gyümölcsből is krémlevest, de ugyanakkor ajánlott a zöldségkrémlevesek közül választani, például póréhagyma, cukkini, cékla, gomba, spenót stb., amelyeket passzírozással, turmixolással lehet besűríteni.