In-Management – a rutin szerepe az üzleti ingatlanok piacán

Az üzleti célú ingatlanok régóta a piac egyik speciális szegmensét alkotják, mellyel alapvetően inkább erre szakosodott cégek foglalkoznak. Ez a terület ugyanis némiképp más alapokon nyugszik és a célközönség is más, így e berkekben kifejezetten fontos lehet a céges rutin.

Egy különleges terület

A hazai ingatlanpiacról nagyjából mindenki rendelkezik egy bizonyos benyomással, hiszen az online világban olykor akaratlanul is belefutunk hirdetésekbe. Az ember pedig már csak kíváncsiságból is sokszor kattint, hiszen így egy nagyjából aktuális képet kaphat az elérhető ingatlanokról, illetve az éppen uralkodó árszínvonalról. És bár a kínálat némiképp stabil, az árak az utóbbi időszakban hajlamosak voltak nagyokat változni.

Ahogy más területek, úgy az ingatlanpiac sem független a gazdasági körülményektől, így a bizonytalanabb időszak erre is rányomta bélyegét. És bár a figyelem elsősorban a lakhatási célú ingatlanokra irányul, értékesítési szempontból legalább ennyire fontos terület az üzleti célú ingatlanoké. Amennyire fontos, legalább annyira speciális is, így ha ebben gondolkozunk, érdemes olyan rutinos piaci szereplőt választani, mint az In-Management csapata.

Másoknak, máshogy

Habár tény, hogy az ingatlanpiac egyes területei az alapokat tekintve meglehetősen hasonlóak, mégsem állíthatjuk, hogy mindenhová ugyanaz a hozzáállás vagy épp kereskedelmi rutin szükségeltetik. Ezért is mondhatjuk azt, hogy az In-Management üzleti ingatlanok terén szerzett évtizedes rutinja igencsak felértékeli őket, hiszen nem csupán az ügymenet, de a kínálat tekintetében is minőségi megoldást kínálnak.

Az üzleti ingatlanok kapcsán az elsődleges különbség a célközönség, hiszen itt jellemzően nem magánszemélyek, hanem túlnyomórészt céges partnerek vannak jelen. Ez pedig az igények és az anyagi lehetőségek tekintetében sem mindegy, ahogy természetesen az ügyintézés és a folyamatok lebonyolítása, kommunikációja területén is más kvalitásokat igényel. Az In-Management azonban e terüelt specialistája, így a gördülékenység alap.

Országos lefedettség

Sokan talán nem is gondolnák, hogy az üzleti célú ingatlanok kínálata mennyire széles, nem is csak mennyiségében, de sokszínűségében is. A területtel kapcsolatban sokan csak az irodákra és üzlethelyiségekre asszociálnak, ám a palettán megtalálhatók raktárak, logisztikai központok vagy akár vendéglátóegységek is. A lista tehát kifejezetten hosszú, ráadásul az In-Management portfóliója sokakkal ellentétben nem is csupán a fővárosra fókuszál.

Az országos lefedettség pedig manapság legalább akkora fegyvertény, mint a már említett piaci rutin, hiszen az In-Management így gyakorlatilag bármely fővárosi vagy vidéki cég számára képes elérhető alternatívát nyújtani igényeire. Bár tény, hogy jelen gazdasági helyzetben az ingatlanok kereskedelme talán kisebb hangsúlyt kap, a piac továbbra is nagy és erős. Ha pedig üzleti ingatlanra van szükségünk, mindenképpen érdemes az olyan bevált szereplőket választani, mint az In-Management.