körpillér zsalu

Könnyed munkavégzés a körpillér zsaluval

Építés során a különféle beton elemek kiképzése nem mindig egyszerű feladat. Amíg régen ehhez nem volt meg a megfelelő technológia, addig manapság mindez elérhető, csak tudnunk kell merre keressük azokat. A körpillér zsalu alkalmazása azon túl, hogy számos előnnyel jár még gazdaságos is. A pillérkeresztmetszetek 5 cm-es méret raszterben, 25 cm-től 70 cm-ig állnak rendelkezésre, így lehetővé teszik az egyedi méretek készítését akár 120 cm átmérőig. Ez már bőven megfelel a sajátos pillérelemek kiképzésére. A körpillér zsalu elemmagassága akár 8,40 m-ig is emelhető és a raszter mérete a pillér átmérőjétől függően változhat tetszés szerint.

Az elemek toldása egyszerűen elvégezhető a rajtuk található szemescsavarokkal, melyek egyúttal daruemelő horogként szolgálnak. A maximum megengedett frissbeton-nyomás 150 kN/m², amit fontos figyelembe venni a stabilitás megőrzése érdekében. A körpillér zsalu rendelkezik munka- és betonozó állvánnyal, valamint létrafeljárókkal, felgyorsítva ezzel a munkavégzés. Mivel a munkavégzési folyamtok során az idő az a tényező, amit nem lehet félvárról venni, ezért az SRS körpillér zsalu bevetésével jelentősen növelhető a termelékenység.

Nincs lassú és időigényes zsaluzás, hiszen a rendszerek rövid időn belül felszerelhetők, majd megtörténhet a beton öntése. A magas gyártási minőségnek hála hosszú életartammal rendelkezik a körpillér zsalu, ezért rendszeresen bevethető mindenfelé. A szállítása sem okoz kihívást. A tervezők gondoltak a logisztikára ugyanúgy, ezért a körpillér zsalu elemeken található, úgynevezett rakatolást segítő profilkialakítás tesz róla, hogy az elemek ne csusszannak el a szállítás során.