terapia

Miben tud segíteni a manuálterápia?

Ha nincs meggyőződve a manuálterápia előnyeiről, akkor érdemes szétnéznie az olyan weboldalakon, mint a gyogytornaszom.hu. A manuálterapeuta a gerincproblémás betegeken tud segíteni, hiszen a kezelések után a csípő-, a derék-, valamint a hátfájdalmak is csökkenhetnek. Egy 10 alkalmas kezelés után a fájdalmak jelentősen csökkenek, sokszor teljesen meg is szűnnek. A gerincsérvek javulnak, a sérülés, illetve műtétek utáni területek mozgásai javulnak, a befagyott vállak tartósan javulnak, a nyakmerevség megszűnik.

Csípő-, a derék és a hátfájdalom esetén a manuálterápiás kezelés egy állapotfelméréssel indul, amely során a szakember lokalizálja a kialakult ízületi blokkokat, a teljes izomrendszer jelenlegi állapotát feltérképezi. A blokkok oldása speciális fogások végzésével történik, így a betegek újra mozogni tudnak a kezelések után. A megrövidült izmok esetében nyújtást alkalmaz és ezután megerősíti a problémás helyeket. Az izomegyensúly helyreállítása a legfontosabb feladat. A terápia végén a gerinc újra képes lesz a teljes mozgás elvégzésére. A talán már népbetegségnek számító nyakmerevség a számítógépek előtt eltöltött ülőmunkának köszönhető. A mindennapi stressz is hatékonyan befolyásolja állapotunkat. Az eleinte elalvásnak hitt fájdalom később állandó fájdalmakhoz vezet, ezt nem szabad félvállról venni. A terapeuta oldja az ízületi blokkokat, így az izmok ellazulnak. Pár alkalom után nyújtó és átmozgató tornagyakorlatokkal megelőzik a bajt.

Gerincsérv és porckorongsérv általában azoknál alakul ki, aki rendszeresen végeznek fizikai munkát, sokat cipekednek, nagyfokú igénybevételnek teszik ki testüket. Az idő során a terhelés a porckorongokat éri, ezáltal azok elváltoznak, esetleg kiboltosulnak. A derékfájáson nagyon sokat segíthet a Mckenzie torna, amely kezdődő gerincsérvek esetén jelent hatásos terápiát. A folyamatosan végzett torna során a porckorong környékén megtalálható idegekre gyakorolt nyomás csökken, a fájdalmak enyhülnek. A folyamat végére a gerinc statikája helyreáll és az ideális állapotot is sikerülhet megőrizni, ha gyakorta eljárunk a tornára. A weboldalon már most lehet online jelentkezni a speciális kezelésekre.