Miért fontos az Ariston bojler vízkőtelenítés?

Az elektromos bojlerek vízkövesedése nem megelőzhető folyamat, maximum csökkenthető a képződő vízkő mennyisége különböző óvintézkedésekkel (például vízlágyító használata, a bojler használata kizárólag egy adott hőfokon belül). Ha szeretné higiénikus körülmények között, hosszútávon használni az Ariston bojlerét, minden karbantartási évben igényelje az Ariston bojler vízkőtlenítés szolgáltatást. Körülbelül 6 év alatt, nem ritka, hogy 10-12 liter vízkő is lerakódik a bojlerban.

Elég, ha kimarad egy karbantartási időszak (tehát két-három év helyett akár hat évre is kitolódik), és érezhetően csökkenni fog az Ariston bojler teljesítménye a felhalmozódott vízkő mennyisége miatt. Az egyre növekedő vízkő miatt előbb elkezd csökkenni az Ariston bojler térfogata, ami miatt az elhasznált víz visszamelegítése akár több órával kis kitolódhat a gyártó által ígért helyett. Ezzel együtt a fűtőszál nem működik többé gazdaságosan, hiszen közvetlenül a felmelegítendő vízzel érintkezik, hanem előbb az évek alatt lerakódott, egyáltalán nem elhanyagolható mennyiségű vízkővel. Röviden összefoglalva, az Ariston bojler vízkőtelenítésének kihagyásával egy rosszabb hőfokon, viszont sokkal több villamosenergiát felhasználó bojlerünk lesz.

Azon felül, hogy a vízkő által okozott csökkent teljesítmény megemeli a villanyszámlánkat, hosszabb távon egyéb problémákat is okoz. Az elhanyagolt és nem karbantartott Ariston bojlerek nemcsak a higiénia és villanyszámla szempontjából jelenthetnek fájó pontot a háztartásban. A vízkőlerakódás miatt túlmelegedő alkatrészek eléghetnek, ami a bojler meghibásodásához vezet. A csatlakozók és az elektronikát összekötő vezetékek elégésével előbb-utóbb csöpögni is elkezd a bojler, ami pedig zárlatot okoz a rendszerben. Az Ariston bojler vízkőtelenítését két vagy három évente szükséges kérnie a bojler karbantartása alatt, amivel viszont a készülék teljes cseréjét is megspórolja hosszútávon.