Mire jó a ricinusolaj hajpakolás?

Az idősebb korosztály tagjai még biztosan emlékeznek arra, hogy gyermekkorukban nem volt ennyi zsíros, száraz, töredezett haj problémájával küszködő ember, mint manapság. Persze, hiszen akkoriban még nem létezett ennyi vegyszeres termék a piacon, mint napjainkban. Az egyik legjobb természetes hajnövesztő szer a ricinusolaj hajpakolás volt akkoriban, amihez jelenleg is tanácsos fordulni, hiszen a tudatosan élő emberek kezdenek lassan visszatérni a természetes termékekhez, mert rájöttek, hogy ezek segítségével, mellékhatások nélkül tudják megoldani a különböző, problémákat. Joggal teheti fel most azt a kérdést, hogy vajon miben rejlik a ricinusolaj hajpakolás jótékony hatása?

Először is undecilénsavat tartalmaz, ami a korpásodás ellen javasolt samponokban is megtalálható és gombaölő tulajdonságairól ismert természetes anyag. Tehát korpás, száraz fejbőr kezelésére kifejezetten hatásos a ricinusolaj hajpakolás. De hajvég-ápolóként is alkalmazható a ricinusolaj, ez abban az esetben jó, hogyha a haj vékony szálú, és könnyen lelapul. De olyanok is vannak, akiknek nincs ilyen problémájuk a hajukkal, viszont gyorsabban szeretnék növeszteni azt.

Sokan azt mondják erre, hogy lehetetlen gyorsabban növeszteni a hajat, mint ahogy magától növekedne. Pedig különböző vitaminok bevitelével ez a folyamat picit sürgethető. Sőt, a hajnövesztés házilag is megoldható, hiszen a növekedést serkentő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrenddel, gyógyhatású készítményekkel belülről, pakolásokkal, gyógynövényekkel és speciális hajápolók alkalmazásával kívülről, vagyis a fejbőr pórusain keresztül egyaránt fokozható. Azt tudnia kell mindenkinek, hogy a hajszálak átlagos növekedési üteme havi 1 cm, az élettartamuk pedig 2-7 év, ennek nagy része a növekedési fázis. Ha Önt mégis a hajnövesztés házilag folyamata érdekli, akkor látogasson el az egeszsegszakerto.hu webáruház oldalára, ahol a különféle hajnövesztő szerek, vitaminok, étrend-kiegészítők, illetve gyógyhatású készítmények felől mindent elolvashat!