autószerelőknek

Műhelydaru autószerelőknek: a nélkülözhetetlen segédeszköz

Az autószerelők munkáját hatékonyabbá és sokkal könnyebbé teszik a műhelydaruk. Egy műhelyben ezek az emelő szerkezetek nélkülözhetetlen segédeszközök. Ha gondolkozol egy műhelydaru beszerzésén vagy a korábbit szeretnéd lecserélni, olvasd el cikkünket! Segítünk a döntésben!

A nélkülözhetetlen segédeszköz

Egy autószervizben rengeteg szerszámmal dolgoznak. Ezek a műhelyek az elmúlt évtizedek alatt leginkább számítógépes diagnosztikai műszerekkel bővültek, hiszen a hagyományos állapotfelmérést lassan mindenhol felváltja a vezérlőegységek számítógépes vizsgálata. A fejlődés más területen is megfigyelhető, a kézi eszközöket nagyon sok helyen most már elektronikus vagy hidraulikus szerkezetek, szerszámok váltották fel. Ez a tendencia figyelhető meg azon munkafolyamatok során, amelyeknél több száz kilókat kell mozgatni. Míg régen az autómotorokat vagy sebességváltókat kézzel emelték ki az autóbelsőkből, ma már több olyan szerkezet van, ami segíti az autószerelőket ezt a nehéz munkát elvégezni. Ezért nem szabad alábecsülni a motor és sebességváltó szerszámok fontosságát.

 

Emelés biztonságosan

A nehéz autóalkatrészek emeléséhez és biztonságos mozgatásához igen nagy erőt kell kifejteni. Ebben segítenek az olyan műhelydaruk, amelyek tőlünk szinte minimális erőkifejtést követelnek, mégis könnyedén tudjuk vele a javításra szoruló részeket emelni, süllyeszteni, illetve vízszintes irányban mozgatni. A motorkiemelő zsiráfok vagy sebességváltó emelők masszív acélszerkezetüknek köszönhetően akár 2 tonnát is elbírnak. Gémes kialakításuk és forgóvillás kerekeik megkönnyítik a használatukat. Nagyon mozgékonyak, egészen egyszerűen könnyű velük dolgozni. A széles emelési tartományuknak köszönhetően pedig bármilyen járműnél alkalmazhatók. A szét- és összeszerelést leegyszerűsítő sebességváltó emelőkön lábpedál könnyíti meg a finomhangolást, a kosár dőlésszöge pedig szintén szabadon beállítható, így a szereléshez kényelmesen hozzá lehet látni.

A könnyű kezelhetőség azonban nem jelenti azt, hogy ezek a szerszámok nem lennének maximálisan biztonságosan használhatók. A kiváló minőségű, a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő eszközöket ún. CE tanúsítvánnyal látják el. Ezt a tanúsítványt csak azok a termékek kaphatják, amelyről a gyártó műszaki dokumentációt állított ki, mely szerint a termék teljes mértékben megfelel az európai biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Válogatásnál legyetek körültekintőek és olyan segédeszközöket válasszatok, amelyek rendelkeznek ilyen tanúsítvánnyal.

 

Tárolás

Ha autószerelő műhelyedet költözteted vagy használaton kívülre szeretnéd helyezni a műhelydarut, akkor a szállítással, összecsukással sem lesz gondod, hiszen ezek a szerkezetek úgy vannak kitalálva, hogy alvázukat egy személy könnyedén fel tudja hajtani és össze tudja csukni. A biztonságos használatot fokozzák még a lábvédők vagy az önzáró süllyesztő szelepek. A daruk felemelt teherrel is mozgathatók, így távolabbi pontba is átrakható a megemelt súly.

Ezek a műhelydaruk nélkülözhetetlenek az autószerelő műhelyekből, vásárlás előtt össze is hasonlíthatjátok a különböző daruk paramétereiket, hogy az igényeiteknek megfelelőt válasszátok ki. Egy biztos, egy műhelydaru nagyon hosszan igazi munkatársad lesz a műhelyben.