Ne maradjon el a megfelelő mennyiségű aminosav bevitel!

Amikor táplálkozásról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni azt a 3 nagy csoportot, ami a fő részét teszi ki a tápanyagoknak. Ezek a cukrok, zsírok és fehérjék. Sajnos a modern, nyugatias életvitel miatt általában a cukrok és zsírok kerülnek előtérbe és nagyon hátérbe szorulnak a fehérjék. Vár vannak, akik olyan életmódot folytatnak, amikor húst, hússal fogyasztanak, de ez sem feltétlenül megfelelő.

Az aminosav lényege, hogy a különféle típusok összekapcsolódva építik fel a fehérjéket. A szervezetünk nagyon érdekes módon működik, ugyanis amikor eszünk, első lépésben szétbontja a táplálékot aminosav láncszemekre, majd azokat újból összerakja, annak függvényében, hogy milyen sorrendre van szüksége. Az anyagcsere révén folyamatosan pótolni kell az aminosav komponenseket, hiszen azok beépülést követően újra feldolgozásra kerülhetnek, hiszen egyben energiaraktárak is.

Főként a sportolók azok, akik nagymennyiségben fogyasztanak olyan készítményeket, amik aminosav komponensekben gazdagok. Mivel azonban az agyműködéshez is jól jönnek ezek, így érdemes nagyon odafigyelni a megfelelő arányú bevitelre mindenkinek.

Ha úgy érezzük és erre nagy az esély, hogy a kialakított táplálkozási szokásaink hasznos aminosav típusokban szegényesek, akkor esély kínálkozik arra, hogy ezeket megfelelően pótolni tudjuk egyéb forrásból. Az egeszsegkiraly.hu oldalon ennek megfelelően olyan termékeket is találunk, amik aminosav tartalma kifejezetten magas. Tekintsük meg a felhozatalt és bátran szerezzünk róla saját tapasztalatot, hogy mit nyerünk azzal, ha rendszeresen fogyasztjuk a termékeket.