Laguna sushi

Sushi rendelés: az ünnepekre is ideális választás!

Az év végi ünnepekhez és vendégváráshoz közeledve egyre többekben megfordul a kérdés, hogy vajon milyen menü kerüljön az asztalra. A klasszikus halászlé, töltött káposzta rendszerint kihagyhatatlan, de a nemzetközi gasztronómia fogásai is egyre gyakrabban emelik az ünnep fényét. A japán gyökerekkel rendelkező sushi akár otthon is elkészíthető, bár kétségtelen, hogy speciális alapanyagok és eszközök szükségesek hozzá.

A profik kifejezetten a sushi rizsre esküsznek, de az algalap minősége, vagy a feltekerés erőssége sem elhanyagolható a tökéletes végeredmény érdekében. De mi a helyzet akkor, ha nem bajlódnánk magunk a sushi készítéssel? A vendégekre várva egyébként is számos feladatunk lesz, így nagyon nem mindegy, miként könnyítjük meg saját dolgunkat. A Laguna sushi kimagasló színvonallal áll mindazok rendelkezésre, akik tradicionális távol-keleti ízekkel örvendeztetnék meg vendégeiket. Néhány kattintással leadhatjuk megrendelésünket, és előre kiválaszthatjuk, hogy milyen sushi fajták kerüljenek majd az ünnepi asztalra.

A karácsony még mindig sokaknál szól a végeláthatatlan lakomákról. A sokadik tányér töltött káposzta után azonban legtöbben elgondolkodunk azon, hogy talán kevesebb, vagy másféle, könnyedebb étellel is beértük volna. A sushi remek alternatívát kínál mindazoknak, akik fontosnak tartják a különleges ízek asztalra varázsolását az ünnepek alkalmával is. Ne feledkezzünk meg a szójaszószról, a gyömbérről és a wasabiról sem, hiszen ezekkel hozható ki az a tökéletes ízharmónia, amely miatt a sushi oly sok rajongót tudhat magáénak.

Ha tradicionális japán étkezési kultúrát vinnénk az ünnepekbe, akkor gondoskodjunk evőpálcikák beszerzéséről is. Ezek használata egyszerűen elsajátítható. Rendelhető olyan sushi fajta is, mely nem tartalmaz állati összetevőt, így a vegánok is megtalálják számításukat a távol-keleti specialitások között. Ha nem is telik az egész karácsony a japán gasztronómia jegyeit követve, de egyik vagy másik estén kipróbálhatjuk, milyen az egészséges és fenséges fogás elfogyasztása.

A szakemberek sört javasolnak a sushihoz, de akár pezsgővel is leöblíthetjük a vacsorát, megalapozva ezzel az este további hangulatát. Az ünnepek akkor sikerülnek igazán jól, ha a családi asztalon valóban ízletes és mutatós ételek sorakoznak. A sushi rendeléssel nem csak megkönnyíthető a háziasszony munkája, de a különleges ízvilág tovább emelheti az est fényét.