egészségbiztosítások

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása egy helyen

A megfelelő egészségbiztosítási forma kiválasztásához elengedhetetlen, hogy ismerje az elérhető lehetőségeket. Az eletbiztositas.com weboldal pontosan ebben nyújt segítséget. A TB vagy szolgáltatás alapú egészségbiztosítás a jobb? Teszik fel sokan magukban a kérdést és nem árt, ha utánajárunk. Ma Magyarországon a TB-t egyikkel sem lehet kiváltani, maximum mellette fizetni. Ez a háziorvosi rendszer miatt van így, hiszen az orvosi vizsgálatok mind beutaló kötelesek, amelyet a háziorvosok írhatnak ki. A jelenlegi TB ellátás minősége és a hosszú várólisták senkinek sem kedveznek. Az egészségbiztosítások előnye az emberközpontúság, a sorban állás hiánya és a várólista hiánya.

 

Egészségbiztosítással saját egészségünket óvhatjuk és tarthatjuk karban, hiszen az időben elvégzett vizsgálatok és a szükséges műtétek akár életet is menthetnek. Nagyon fontos, hogy a különböző betegségekből minél előbb felgyógyuljunk, hogy utána újra keresőképesek legyünk. Az ilyen típusú ellátásoknál nem ismert a hálapénz, így, ha jobban belegondolunk semmivel sem fizetünk többet, mint ha a TB ellátást vennénk igénybe, sőt, az ellátást is biztosan időben kapjuk meg. Ma Magyarországon az Union Privát Med, a Generali Egészségprogram és az Uniqa Mediqa egészségbiztosításai közül választhatunk.

 

A különféle szolgáltatásokat a weboldalon átlehet tekinteni, most inkább kitérnénk ezeknek a biztosításoknak az. egyediségére. A Generali évente egyszer fogászatiszűrést és fogkőlevételt kínál, emellett E-pszichológiai tanácsadást is nyújt. A munkahelyi stresszhelyzetek és a párkapcsolati nehézségek oldhatók a tanácsadások segítségével. Az Unionnál egy úgynevezett fájdalomdíj jellegű szolgáltatás érhető el, azaz bármilyen okú műtéti térítést vállal. Támogatást nyújt a gyógyászati segédeszközök beszerzésére, így a több tízezer forintos tolókocsit is könnyedén beszerezhetjük. Az. Uniqanál otthonápolási támogatást kaphatnak az ügyfelek, amely egyszeri 200 000 Forint. Ezt súlyos műtétek után lehet igénybe venni. Emellett számíthatunk a biztosítóra, ha speciális diétára vagy természetgyógyász szaktanácsadásra van szükségünk.