fal vizesedés okai

Találja meg időben a fal vizesedés okait

Ahogy közeledik a tél vége úgy lesz egyre nagyobb esély arra, hogy a lakással kapcsolatos bizonyos szerkezeti hibák okaira fény derül. A fal vizesedés okai ilyenkor könnyen megmutatkoznak. Ahogy enged a hideg a szorításból, úgy a nedvesség ismét cseppfolyós formát ölt és elkezd dolgozni. Ilyenkor pedig sokan visszasírják a fagyokat ismét, valahol joggal. Remek példa erre a nem megfelelően téliesített kinti csapok, ahol bizony a vezetékben megfagyott folyadék akár a csövek szétrepedését eredményezheti.

Amennyiben pedig ez az alap mellet húzódik akkor a fal vizesedés okai erre is könnyen visszavezethetők. Az sem ritka viszont, hogy az eresz lesz hibás és csepeg onnan a nedvesség akár folyamatos jelleggel egy érzékeny pontra. Ezek ellen viszont mihamarabb tenni kell.

Megszüntethetők sikerrel a fal vizesedés okai

Ahhoz, hogy a fal vizesedés okai megszűntethetők legyenek, első körben muszáj megtalálni a hibát. Ez általában egyszerűbb feladat, mert többnyire jól látható, merre jelenik meg a nedves folt. Amint ez kész jöhet a következő lépés a csepegés megszüntetése. Ez egy törött cső esetén, vagy az eresznél elvégezhető gond nélkül, de amennyiben talajvíz okozza a galibát, akkor sokkal komolyabb beavatkozásra lesz szüksége. Ilyen esetben a fal vizesedés okai csak speciális készítmények bevetésével lehet kellően sikeres.

A SikaMur® InjectorCream-100 kimondottan hasznos, amivel a hiányos szigetelés javítható fel a kívánt mértékben. Ismerje meg ennek az alkalmazási módját közelebbről a hun.sika.com oldalon, majd pedig vesse be és élvezze az előnyeit.