Városi kerékpár választás – egy jó city bike jellemzői

A kerékpárgyártásban mára már jól elkülöníthető kategóriák alakultak ki. Mielőtt még nekivágnál az új kedvenc biciklid megvásárlásához, a legjobb, ha minden információval felszerelkezel, ami megkönnyítheti majd a döntést, hiszen a választék hatalmas. A fő kérdések a következők: Hol fogod használni? A bicikli mely alkatrészeit kell megvizsgálnod? Mennyit akarsz rá költeni? Hol találod meg az álombringád?
Ha városi kerékpár választása mellett döntöttél, jó, ha tudod, mi jellemző a city bike-okra. A nevéből adódóan városi felhasználásra épített kerékpárokról van szó, melyeket jó minőségű utakra terveztek. A városi biciklikre jellemző az alacsony átlépő magasság, magas kormány, egyenes üléspozíció, kényelmes széles nyereg, komplett felszerelés (sárvédő, csomagtartó, világítás, kitámasztó, csengő, prizma).

A modern city kerékpár alumínium vázas, dobfékes, agyváltós és agydinamós kivitelű. A városi kerékpárok már nem csak a közép- és idősebb korosztály körében közkedveltek, hanem a fiatalok közül is egyre többen használják, például munkába járásra. Ezeknél a bicikliknél a csomagtartó, a sárvédő és a világítás alapfelszereltségnek számít. A KRESZ szerint elöl és hátul is lennie kell világításnak, az első kerékre borostyán sárga prizma is kell. Előre fehér, hátra piros színű fényvisszaverőt kell felszerelni, valamint a csengő is a kötelező tartozékok közé számít. A sisak nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is ajánlott, ahogyan a fényvisszaverő mellény is. Ha ezeket már tudod, könnyebb lesz a városi kerékpár választás.